YU INFO 2013: Aktuelno


01. novembar 2012. godine

Najava konferencije

Zadovoljstvo nam je da najavimo XIX konferenciju YU INFO 2013 - najveću domaću smotru IT istraživanja i kompanijskih rešenja, koja će se održati na Kopaoniku od 3-6. marta 2013. godine. I ove godine nas očekuju prezentacije domaćih i svetskih IT kompanija, predavanja po pozivu priznatih stručnjaka iz Srbije, regiona i Evrope; izlaganje radova, radionice i ostale konferencijske aktivnosti. Konferencije YU INFO i ICIST održavaju se u isto vreme i svake godine im prisustvuje preko 400 učesnika. Na obe konferencije saopšti se oko 200 naučnih i stručnih radova i održi desetak biznis i kompanijskih prezentacija.

Tradicionalne kompanije učesnici na ovoj konferenciji su Telekom Srbija, Saga, IBM, Atos, Tehnicom computers, Ericsson, HP i drugi. Njihova rešenja biće predstavljena i ove godine.

Predavači po pozivu ove godine biće:

Herve Pannet, Professor at University of Lorraine, Deputy Director of TELECOM Nancy

Howard Moskowitz, Professor and president of Moskowitz Jacobs Inc;

Winner 2012 Edison Awards - invention of Mind Genomics

Ove godine smo za naše učesnike pripremili i panel diskusiju IT lidera, menadžera domaćih i stranih kompanija i predstavnika IT sektora velikih poslovnih sistema i države. Tema panela je:

“Kako unaprediti IT tržište u Srbiji?”

Drugi program namenjen je međunarodnim projektima FP, CIP i IPA u okviru čega će se održati disiminacije, prezentacije i treninzi pojedinih projekata iz pomenutih programa.

Posebna sesija u programu biće namenjena prezentaciji softverskih rešenja za velike poslovne sisteme i direktnoj komunikaciji kompanija i predstavnika ovog sektora.

U terminu YU INFO konferencije na Kopaoniku će se odžati i treća međunarodna konferencija ICIST 2013 - International Conference on Internet Society Technology and Management, koja će okupiti međunarodne stručnjake iz oblasti Internet tehnologija. Radni jezik konferencije je engleski, a odabrani radovi će biti objavljeni u časopisu Information Society Research and Application.

Više informacija o naučnim konferencijama YU INFO i ICIST i prijavi radova za konferencije možete naći na adresi www.informacionodrustvo.org

Možete nas kontaktirati i putem mail adrese: office@e-drustvo.org

VAŽNI DATUMI:

Prijava radova vrši se do 24. januara 2013.godine isključivo preko sajta http://conference.informationsociety.rs